Pöyrisjoen packraft seikkailu

Huikea melontavaellus Pöyrisjärven erämaan halki!   


Ajankohta:

29.6.-7.7.2022 (maastossa 30.6.-6.7.2022)

Hinta / hlö:

450 € (sis. alv) + henkilökohtaiset kulut 

Hakuaika:

Asiakashaku vuoden 2022 vaelluksille jatkuu! Hakeudu mukaan NYT, sillä viimeiset vapaat paikat täytetään hakujärjestyksessä.

Katso tarkemmat tiedot kulurakenteesta ja hakuprosessista tämän esittelysivun lopusta.

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Haaveiletko melontavaelluksesta Lapin erämaassa, mutta:

 • et ole varma mitä kaikkia varusteita ja ruokia tarvitset?
 • et tiedä minne ja mitä reittiä sinun kannattaisi lähteä melomaan?
 • et tunne ketään joka voisi lähteä mukaasi?
 • olet epävarma selviytymisestäsi erämaassa?
 • haluat muuten vain seikkailemaan Suomen upeimpaan luontoon mahtavan porukan kanssa?

Jos vastasit edes yhteen yllä olevista kysymyksistä myöntävästi, tämä Pöyrisjoen packraft seikkailu on juuri oikea vaellustuote sinulle!

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Pöyrisjoen packraft-seikkailu on kaikkea tätä

 • Koko valmistautumisjakson aikana sinulla on välitön yhteys minuun ja voit kysyä milloin tahansa apua mihin tahansa vaellukseen liittyvään asiaan.

 • Opi lukuisia taitoja jotka eivät ole rahassa mitattavissa.

 • Opastan sinut ainutlaatuisen reitin läpi, joka on kulkee keskellä syrjäistä erämaa-aluetta, kaukana merkityistä retkeilyreiteistä.

 • Vietä erämaassa 7 päivää ja 6 yötä.

 • Patikoi useita kilometrejä hiekkapeitteisessä Lapin erämaassa, kantaen samalla melontavarusteita kohti vesistöaluetta.

 • Melo kymmeniä kilometrejä reitillä, joka kattaa kolme keskenään hyvin erilaista erämaan halki kulkevaa jokea: Pöyrisjoki, Vuontisjoki ja Ounasjoki.

 • Melo läpi pitkien ja rauhallisten suvantoalueiden, jotka mutkittelevat erämaan loputtomien suoalueiden keskellä.

 • Nauti hurjista koskenlaskuista kohtuullisen helpoissa, pääasiassa 1-2 luokan koskissa.

 • Hyödynnä harjusvesien erinomaiset kalastusmahdollisuudet. Vaelluksellamme on varattu hyvin aikaa kalastukselle koko reittimme parhaimmilla kalapaikoilla.

 • Näe lähietäisyydeltä poroja, hirviä, kiirunoita, pöllöjä ja piekanoita.

 • Juo puhdasta vettä suoraan luonnosta.

 • Nauti vastapaistetuista letuista ja muista retkikokkauksen antimista.

 • Leiriydy teltan kanssa erämaan syrjäisiin kolkkiin, joissa ei ole minkäänlaisia rakenteita.

 • Majoitu vaellusta edeltävänä ja sen jälkeisenä yönä Hettaan Lapland Hotelsin tiloihin, jossa käytössäsi ovat kaikki mukavuudet.

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Opi itsenäiseksi erämaavaeltajaksi 

Sen lisäksi että voit kysyä milloin tahansa apua mihin tahansa vaellukseen liittyvään asiaan, saat sähköpostiisi noin 30-sivuisen retkisuunnitelman sekä sen liitteenä turvallisuussuunnitelman ja kartan reitteineen ja leiripaikkoineen.

Tämän kattavan ja arvokkaan tietopaketin olen hionut nykyiseen muotoonsa vuosien kokemuksen ja useiden eräopaskollegoideni yhteistyön tuloksena. Se on joka vuosi kerännyt ansaitusti paljon positiivista palautetta.

Opit kaiken oleellisen pakkaamisesta, varusteista, retkiruoista, turvallisuudesta, hygieniasta, reitistä, aikatauluista, matkustamisesta, majoittumisesta, lupa- ja vakuutusasioista ja monista muista asioista.

Kirjallisen aineiston ja oppaasi konsultoinnin lisäksi sinulla on mahdollisuus opetella taitoja myös käytännössä vaelluksemme aikana. Puitteet ovat täydelliset esimerkiksi koskimelonnan, kalastuksen, eläin- ja kasvilajien tuntemuksen, leirielämän, eräkokkauksen ja monen muun taidon opetteluun. Kerro minulle tavoitteesi, niin teen parhaani auttaakseni sinua niiden toteuttamisessa!

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Ainutlaatuinen vaellusreitti

Pöyrisjärven erämaan maasto on hyvin karua ja osittain täysin puutonta seutua. Lähdemme liikkeelle kävellen syrjäisestä lapinkylästä, Näkkälästä. Ensimmäisenä päivänä patikoimme ruuhkatonta sekä suhteellisen tasaista ja helppokulkuista reittiä hiekkapeitteisen Pöyrisjärven erämaan halki Pöyrisjärvelle. Tämän jälkeen koko loppuvaelluksen useiden kymmenien kilometrien matkasta yli 95% etenemme meloen.

Pöyrisjoki, Vuontisjoki ja Ounasjoki ovat syrjäisiä erämaajokia, joiden lähettyvillä ei ole lähes lainkaan merkittyjä retkeilyreittejä. Mitä alemmas etelään melomme, sitä enemmän alkaa reitin varrella näkyä puustoa ja pensaikkoa. Vaarat, jylhät kurkkiot ja kiviset kosket vaihtuvat pitkiin ja rauhallisiin suvantoihin sekä leveään väylään, joka mutkittelee suoalueiden ja tunturikoivikkojen lomassa. Koskien koko ja vaativuus kasvaa hitaasti matkan aikana, alkaen helpoista ja päättyen massiivisiin kurkkioihin.

Reittimme kattaa kaiken tasoisia koskia 1-luokasta 5-luokkaan. Melomme kaikki 2-luokan ja sitä helpommat kosket. 2+ luokan ja sitä vaikeammat kosket ovat vapaaehtoisia ja helposti ohitettavissa maitse. Tutustu koskiluokituksiin täällä.

Päivittäiset melontamatkat vaihtelevat. Etenemme reippaasti, mutta nauttien kuitenkin samalla maisemista ja pitäen riittävästi taukoja.

 • 1. Päivä: Näkkälä - Pöyrisjärven varaustupa (kävellen)

 • 2. Päivä: Pöyrisjärven varaustupa - Pöyrisjoen suu telttaleiri

 • 3. Päivä: Pöyrisjoen suu telttaleiri  - Proksinmarasto telttaleiri

 • 4. Päivä: Proksinmarasto telttaleiri - Valkamakoski telttaleiri

 • 5. Päivä: Valkamakoski telttaleiri - Iso-Jehkas saari telttaleiri

 • 6. Päivä: Iso-Jehkas saari telttaleiri - Kuirinkurkkio telttaleiri

 • 7. Päivä: Kuirinkurkkio telttaleiri - Hetta

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Eläimistö

Suurella todennäköisyydellä tulet näkemään erämaassa useita vapaana liikkuvia poroja ja niiden muodostamia tokkia. Joka vuosi olemme päässeet myös ihailemaan melko läheltä erilaisia tunturissa asuvia lintuja, kuten kiirunoita, piekanoita ja kapustarintoja. Sääskiä ja mäkäräisiäkin löytyy riesaksi asti.

Puhtaat luonnonvedet

Pöyrisjärven erämaan vesi on puhtaampaa kuin Helsingin vesijohtovesi. Vettä ei tarvitse kantaa mukana, sillä sitä on jatkuvasti kätesi ulottuvilla. Sitä voi juoda suoraan joesta jossa melot.

Leiriytyminen​

Ensimmäisenä yönä yövymme lukolliseen Pöyrisjärven varaustupaan, joka on kokonaan varattu ryhmämme käyttöön. Kaikki muut yöt vietämme teltoissa jokireitin varrella. Useimmat leirimme ovat alueilla, jossa ei ole minkäänlaisia rakenteita. Yhdestä saarileiristämme löytyy luonnonkivistä rakennettu telttasaunakiuas.

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Majoittuminen Hettaan

Yövymme Hetassa vaellusta edeltävänä ja sen jälkeisenä yönä. Olen kilpailuttanut puolestasi kaikki Hetassa sijaitsevat majoituspalvelut ja hankkinut retkikunnallemme hyvät edut.

Valokuvausharrastajille

Jos suunnittelet ottavasi vaellukselle mukaan laadukasta kuvauskalustoa, tarjoan apua kaluston kantamisessa. Voimme halutessasi sopia kuvaamasi materiaalin käyttämisestä Wild Adventures Northin markkinoimiseen ja tarjoan sisällöllesi lisää näkyvyyttä.

YouTubettajille ja bloggaajille

Jos sinulla on näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa (esim. YouTube tai blogi) ja suunnittelet tekeväsi vaelluksesta kanavallesi videon / blogiisi kirjoituksen, voimme halutessasi sopia tuottamasi sisällön käyttämisestä Wild Adventures Northin markkinoimiseen ja tarjoamme sisällöllesi lisää näkyvyyttä.

Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)
Kuva: Wild Adventures North (IG: @wildadventuresnorth)

Tulevat Pöyrisjoen packraft seikkailut - ALUSTAVAT TIEDOT

Vaellusten ja hakuprosessin ajankohdat

Vaellusteni suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahdu mukaan. Hakijoista valitaan 8 osallistujaa / vaellus.

 • Pöyrisjoen packraft seikkailu 29.6.-7.7.2022

Asiakashaku vuoden 2022 vaelluksille jatkuu! Hakeudu mukaan NYT, sillä viimeiset vapaat paikat täytetään hakujärjestyksessä.

Tiedotan hakuprosessin etenemisestä Wild Adventures Northin Facebook -sivulla. Tykkää sivusta niin näet uusimmat julkaisut facebookin etusivullasi.

Hakulomakkeeseen pääset alla olevasta painikkeesta.

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta / hlö on 450 € (sis. alv)

Hintaan sisältyy:

 • Kirjallinen retkisuunnitelma (n. 30 sivua), jossa on kaikki tarvitsemasi tieto mitä tarvitset vaellukselle valmistautumisessa
 • Kirjallinen turvallisuussuunnitelma
 • Skannaukset maastokartasta vaelluksen leiripaikka- ja reittimerkintöineen
 • Video-opastukset varusteisiin ja ruokiin
 • Etäyhteys eräoppaaseesi koko valmistautumisjakson ajan, alkaen siitä kun sinut hyväksytään retkikunnan jäseneksi
 • Yksilöllinen opastus koko vaelluksen ajan
 • Paikkavaraukset Pöyrisjärven varaustupaan (arvo 12€/hlö)
Vaelluksen hinnasta 50€ laskutetaan heti kun retkikunnan jäsen on ottanut paikan vastaan. Tätä maksua vastaan hän saa omakseen retkisuunnitelman. Retkisuunnitelma jää asiakkaalle omaksi, vaikka vaellus peruuntuisi mistä syystä tahansa. Maksua retkisuunnitelmasta ei palauteta. Loppuosa vaelluksen hinnasta laskutetaan vaelluksen jälkeen niiltä, jotka osallistuivat vaellukseen.

Epassi, Eazybreak ja Smartum

Meille käy myös Epassi -maksut, EazyBreak -maksut, SmartumPay -mobiilimaksu, Smartum Liikuntaseteli ja Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli.


Peruutusmaksu 

Peruutustilanteessa asiakkaalta voidaan periä peruutusmaksu, jonka suuruus riippuu peruutusajankohdasta ja peruutuksen aiheuttamista kuluista (Laki matkapalveluyhdistelmistä 901/2017 15 §).

100% tyytyväisyystakuu 

Jos et ole tyytyväinen vaellukseen, saat sen hinnan 450€ kokonaisuudessaan takaisin!

Katso täältä mitä asiakkaani kertovat minusta ja yhteisistä vaelluksistamme. 

Muut kulut

Vaelluksen hinnan lisäksi jokaisen on varauduttava myös muihin kuluihin. Näitä ovat mm. henkilökohtaiset varuste-, ruoka- ja matkakulut.

Majoituskulut vaellusta edeltävänä ja vaelluksen jälkeisenä yönä Hetassa:

 • Paikka Lapland Hotels Hetan rivitalomajotuksessa 45 € (yht. 2 yöltä 90 € sis. aamiaiset & sisäuima-altaan käytön) (sisältää ryhmäalennuksen)
Kuljetuskulut majoituspaikasta vaelluksen lähtöpisteeseen:

 • Kuljetuspalvelu n. 30€ / hlö.


Jos sinulla ei ole vaellukseen sopivia melontavarusteita, voit vuokrata ne: 

 • Packraftin ja melontavälineet (sis. kelluntaliivit, kypärä, mela, täyttöpussi ja paikkaussarja) vuokraus vaelluksen ajaksi esimerkiksi matkan varrelta Oulun Melomosta n. 171€.


HUOM! Yllä listatut majoitus-, kuljetus- ja välinevuokrauskulut on laskettu täydelle ryhmälle ja ne perustuvat vuoden 2021 hintoihin. Pidätämme oikeuden ko. kulujen muutoksiin.

Alennukset

KAVERIALENNUS:

Kutsu yksi tai useampi kaverisi mukaan vaellukselle. Jos tulette valituksi yhdessä, saat itsellesi ja kavereillesi -5 % alennetun hinnan (kahdestaan säästätte yhteensä 45€, isommalla porukalla vielä enemmän).

KANTA-ASIAKASALENNUS:

Jos osallistut useammalle kuin yhdelle vaellukselleni tai jos olet ollut aikaisemmin mukana jollain vaelluksellani, saat automaattisesti -10 % alennusta (säästät 45€).

Retkikuntalaisen kriteerit

Tulemalla mukaan vaellukselle sitoudut täyttämään seuraavat kriteerit:

 • Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa haastavissakin olosuhteissa.

 • Fyysinen ja psyykkinen kuntosi sekä melontataitosi on riittävä vaelluksellamme selviytymiseen. Sinun on osattava meloa sujuvasti korkeintaan 2-luokan koskissa. Sitä vaikeammat kosket saat halutessasi ohittaa maitse. Sinun on myös osattava uida, jos packraftisi kaatuu. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta rinkan kantamisesta ja erämaavaelluksesta, sinulla on oltava jotain muuta taustaa, joka riittävästi tukee vaelluksella selviytymistä. Tulet kantamaan yhden päivän aikana yli 10 kilometrin matkan noin 25 kilon edestä varusteita. Tulet melomaan viikossa kymmeniä kilometrejä kivikkoisissa ja vaativissa koskissa sekä pitkissä ja kestävyyttä vaativissa suvannoissa. Lisäksi olet täysin erämaan keliolosuhteiden armoilla, etkä voi vaikuttaa tuleeko taivaalta lunta vai vettä.

 • Sinulla ei ole sairauksia tai muita terveysongelmia, jotka haittaavat vaellusta. Esimerkiksi liiallinen ylipaino tai vakavat selkä-, polvi- ja lonkkavaivat, mielenterveysongelmat, päihdeongelmat ja tasapaino-ongelmat ovat esteenä osallistumiselle.

 • Et käytä vaelluksen aikana alkoholia humalanhakuisesti. Huumausaineita et käytä lainkaan.

Osallistujan kriteerit on asetettu sinun ja koko retkikunnan viihtyvyyden, terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi. Jos vaelluksen aikana käy ilmi, että et täytä kriteereitä, opas määrää sinut hankkiutumaan pois erämaasta helikopteri- tai mönkijäkyydillä. Wild Adventures North ei korvaa kyytiä ja laskuttaa keskeytyneestä vaelluksesta täyden hinnan.