Asiakaspalaute Jongunjoen packraft seikkailu


Upea reissu, mukava porukka. Ensivalmistelut (ohjeet) olivat hyvät, ja aina sai kysyä ohjaajalta ja muilta vinkkejä ja ohjeita .mm.sähköpostilla tai whatsup-ryhmässä. Taas muistin, miten upea joki Jongunjoki on, menen sinne (ja niihin maisemiin) kyllä uudelleen. Mielestäni sain reissusta paljon irti, opin laskemaan koskia, oma pelkoni vettä/koskia kohtaan lieveni todella paljon…..ylitin itseni niin sanotusti. Sain myös uuden, mahtavan harrastuksen, koska päätin ostaa oman packcraftin. Parasta oli hyvä porukkka, avuliaat ja innokkaat oppaat ja tietysti luonto itsessään. Melominen joella ja koskissa oli mukavaa. Sielu lepäsi, vaikka välillä,vähän hartioita väsytti ja niskaa pakotti. Meille jäi vaimon kanssa ikävä sitä reissua. " packvräftäily" oli uutta ja innostavaa. Löytyi uusi ja mukava tapa liikkua luonnossa.

Rauhallinen tyyli ohjata, ei liikaa asioita kerrallaan, vaan ohjasi/kertasi asioita sitä mukaan kun tulivat vastaan! Tästä tykkäsin! Rauhallisuus, rohkeus, huumorintajuinen, avoin, paljon tehnyt ja kokenut ikäänsä nähden. Se oli hyvä idea, että vaikeat kosket mentiin ohjaajan perässä, se helpotti "henkisesti" paljon. Varsinkin kun koin, että omat taidot lukea koskia ja valita oikea reitti olivat huonot.

- Joakim

Varmuus koskiin matkan edetessä oli varmasti itselleni suurin anti. Ei muuta kuin menoksi, vaikka pulssi hieman jossain kohdassa nousikin. Hienointa oli hiljaisuus, mökittömyys ja maisemat. Sinulla on homma hanskassa ja paljon tietoa luonnosta! Olipa mukava tutustua uuteen menopeliin vedessä! Vaikka melonta on tuttua, löytyi packraftista uusia näkökulmia melontaan.

- Arja

Opin paljon packraftin kanssa retkeilystä, joka olikin itselleni reissun tavoite. Koskenlaskuun tuli myös paljon oppia, koska en ole paljonkaan virtaavissa vesissä melonut. Hienointa oli jokimaisemat, hyvä porukka, koskenlasku ja leppoisa etenemisen tahti, jossa ei haitannut että jäi välillä valokuvailemaan ym.

- Niina

Hieno irtautuminen toimistotyöläisen arjesta - ei tulleet kertaakaan työasiat mieleen! Oli kiva oppia packraftailua käytännössä, eli miten sen kanssa voi retkeillä ja mennä koskissa ja matalassa vedessä. Oppia tuli koko ajan, miten se kannattaa lastata, tasapainottaa, täyttää, jne. Ja nähtiin, että paikkaaminenkin onnistuu!

Hienointa reissussa oli uusien retkeilytaitojen oppiminen hyvässä opastuksessa, hienot maisemat, mukava ja rento porukka, selviäminen muutamista haasteellisemmista tilanteista, sekä myös talteen jääneet upeat kuvat ja videot, joita toimistorotta voi katsella pitkin vuotta! Upeasti suunniteltu kokonaisuus!

- Pasi