Asiakaspalaute Keväthankivaellus Haltille


Valtavan hieno kokemus kokonaisuudessaan. Sää kyllä vaikuttaa paljon tälläisellä vaelluksella ja meillähän oli loistava sää. Loistava porukka ja hyvä henkinen joka taasen vaikuttaa kaikkeen toimintaan. Mahtavat maisemat. Hyvää oli paluumatkalla vaihtoehto reitit. Nämä alkupuhuttelut mitkä vedit niin on tärkeitä että kaikki tietää mitä ollaan menossa tekemään. Yhtä lailla päivittäiset eli kerroit kuinka pitkä matka, kauanko se vie noin aikaa, syödäänkö matkalla ja jne. Hyvä asenne ei liian pomottava vaan enemmin rakentava.

- Klaus

Hieno kokemus ja jäi paljon mukavia muistoja muista vaeltajista ja talvisesta erämaasta. Kirjallinen materiaali & videot ennen reissua oli timanttia. Oppaalle pelkkää posia eli jatka vaan samaan mallia.

- Jukka

Hieno reissu! Uusia kokemuksia leirielämästä varaustuvissa, omasta jaksamisesta, luonnon kauneudesta. Lisää käytännön kokemusta hiihtovaelluksesta, apua kun tulevaisuudessa toivottavasti myös omatoimisia vaelluksia. Vedit vaellusta rauhallisen ja varmaotteisen oloisesti, oli turvallinen olo koko ajan. "Iltaohjelmat" muutamana iltana olivat kiva juttu, lisäsi yhteistä aikaa ja tutustumista. Iso peukku myös siitä, että aluksi jätettiin tittelit ja koulutukset kertomatta, monella tapaa fiksua.

- Minttu

Haltille ei päästy, mutta jälkeenpäin pohtiessani myrskykokemus jumissa 10 ennestään tuntemattoman hlön kanssa oli jopa kokemuksena arvokkaampi kuin mahdollinen nappiin mennyt Haltin valloitus. Reissuun lähtiessäni pohdin, että kuinka jaksan viikon reissun. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Parasta oli maisemat, erämaa, kokemus, huippuporukka! Hyvä, rento meininki, sopivasti 'eräopetusta' myrskypäivinä. Minusta oli erinomainen ajatus, että lähdimme erämaahan 'erjoina' ilman titteleitä, iso kiitos siitä! Suosittelen lämpimästi eräretkiäsi ja ehkäpä uusi yritys Haltille joku vuosi :)

- Erja

Hienot vaihtelevat olosuhteet ja ensimmäinen hiihtovaellukseni olivat kokonaisuutena hieno elämys. Opin konkreettisesti miten olosuhteet määrittelevät mitä voi tehdä ja että pitää olla nöyrä niiden edessä. Talvivaellusoppia tuli monista asioista ja myös varmuutta omasta osaamisesta, esim. varusteiden ja lämmönsäätelyn osalta. Vilukissa ei palellut kertaakaan reissussa, eivät edes kylmänarat sormet! Parasta oli hyvä porukka, vaihtelevat olosuhteet ja käynti Saivaaralla. Kirjallinen materiaali oli varsin kattavaa. En keksi miten sitä voisi parantaa. Hyvin vedetty reissu!

- Niina

Reissusta jäi käteen upeita muistoja, pari rakkoa jalkaan, hienoja ihmiskontakteja ja paljon valokuvia ja videoita. Parasta reissussa oli suurtunturit ja ilmat. Varustelista oli loistava! Hienosti veit retkikunnan läpi erämaan Haltille ja takaisin. Ammattitaitosi eräoppaana on hieno, tykkäsin kovasti tavastasi luotsata porukkaa. Kiitos ihan hirveän paljon, kun sain olla mukana! Pää resetoitui tuntureilla ja nyt on hankaluuksia saada työmoodi päälle ;) Eli sain sen, mitä lähdin hakemaankin.

- Mari

Hieno kokemus. Opin, että Suomessa on iso alue, missä valtavasti tuntureita. Opin talvitelttailusta, vaikken itse telttaillutkaan. Opin useita uusia asioita talviretkeilystä. Hienointa oli maisemat, reissuseura ja se, että jaksoin hyvin. Hienosti hoidettu kaiken puolin. Olen erittäin tyytyväinen ja voisin osallistua uudestaan. Kiitos!

- Maaria

Tunturissa sai perspektiiviä omaan elämään ja aikaa ajatella. Vaelluksella saatu käytännön opastus oli todella hyvä lisä: talvitelttailu, lumiturvallisuus, hygienia vaelluksella jne. Hienoa asiantuntevaa opastusta! Kiitos!

- Niina

Sain upean kokemuksen, jota tulen muistelemaan pitkään. Lähdin matkaan oikeastaan fiiliksillä, että en voi palata samana ihmisenä takaisin kotiin. Reissu muutti minua ja valoi minuun uskoa. Uskon sen vievän minua oikeampaan suuntaan elämässä. Suomen luonnon kauneus on jotain todella pysäyttävää ja siellä kaiken keskellä eläminen teki hyvää. Sain olla viikon upeissa maisemissa eristyksissä arjen haasteista ja varsinkin sosiaalisesta mediasta. Tarvitsen tulevaisuudessa tällaisia reissuja lisää. Opin hyviä käytännön taitoja, vaikken usko ihan vielä lähteväni yksikseni vaeltamaan varsinkin talvella. Voi olla, että nähdään taas ensi keväänä :)

Mä rakastin niitä maisemia! Parasta ja hienointa reissussa oli varmasti ne ja kokemus, että hei mähän selvisin. Jaksaminen jännitti itseäni etukäteen. Lisäksi mietin etukäteen myös porukan yhteensopivuutta, mutta porukka osoittautui kaikki mahtaviksi tyypeiksi. Parasta oli myös halu päästä takaisin ja kokemaan lisää.

Olin ensimmäistä kertaa näin pitkällä vaelluksella ja vielä talvivaelluksella. Mielestäni suunnitelma oli hyvin kattava ja itse luin sitä kuin raamattua, moneen kertaan :D Koska minulla ei ollut kokemusta, nojauduin hyvin paljon pakkauslistaan ja tykkäsin siitä. Se loi uskoa myös siihen, että näillä varusteilla pärjään ja selviydyn.

Mahtava opas. Hienoa duunia teet! Olet ammattitaitoinen ja helposti lähestyttävä tyyppi. En tuntenut oloani kertaakaan turvattomaksi. Haltin valloitus sujui hyvin, vaikka keli olikin mielenkiintoinen.

- Kaisu

Ihana ja ikimuistoinen reissu. Upeat talvimaisemat, vaelluskokemus ja talviolosuhteissa selviytymisopit. Hyvät ja kattavat ohjeet etukäteen sekä hyvin suunniteltu kokonaisuus. Rauhallinen ja lähestyttävä olemus. Hyvää osaamista ja hyvin kerrottu mm. teltasta, monipolttoainekeittimestä jne. Kannustava ja pitkäjänteinen auttaen heikoimpiakin suoriutumaan.

- Taina

Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)

Käteen jäi hyvä mieli ja paljon yksittäisiä hyviä vinkkejä ja ylipäätään kokemusta hiihtovaelluksesta sekä etenkin tuvissa toimimisesta. Parasta reissussa oli hyvät ryhmähenkihetket, mukavat ja helposti lähestyttävät oppaat sekä Saivaaran huiputus. Kirjallinen retkisuunnitelma oli hyvä. Opastusvideot valmistautumisvaiheessa olivat ehdottomasti mukavaa plussaa! Petteri on mukava sympaattinen tyyppi. Sopii hyvin tähän ammattiin, ei syyllistä asiakkaita vaikka asiakas olisi "töpeksinyt" ja on aina valmis auttamaan.

- Sakke

Kuva: Jonna Viinikka (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Jonna Viinikka (Haltin talvivalloitus I/2021)

Sain reissulla oppia talvivaelluksesta, mitä lähdin hakemaankin. Pohjoisen luonto on äärimmäisen kaunis mutta myös vaativa. Itsestäni opin sen, että vaikka olen väsynyt ei pinna pala ja harkintakyky säilyy. Voittajafiiliksellä kun ylipäätään urakasta selvisin! Parasta oli luontokokemus ja tietenkin se Haltin huiputus, sekä telttayöpymiset talvisessa olosuhteessa. Kokonaisuus oli kaikkinensa hyvä. Anti oli suunnitelman ja lupauksen mukainen. Minulle Haltin valloitus "oli se juttu". Monen vuoden haave. Alunperin olin ajatellut tehdä sen kesäreissuna mutta nyt tule extrakokemus talviretkeilyn tiimoilta. Olen tasainen, kannustava ja rauhallinen. Sinulla on erinomaiset edellytykset tehdä eräoppaan työtä. Olet tehnyt hyvää taustatyötä. Ohjeet olivat selkeät ja hyvät.

- Anne

Kuva: Jonna Viinikka (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Jonna Viinikka (Haltin talvivalloitus I/2021)

Hieno reissu kokonaisuudessaan. Hiihtovaellus ahkion kanssa oli uutta ja yllättävän helppoa ja varmasti jotain sellaista mihin kynnys jatkossa laski. Hyvä porukka, lasku Haltilta alas oli itselle reissun hienoin hetki. Päivämatkat olivat kivoja ja kelit olivat täydelliset. Retkisuunnitelma oli hyvin kattava. Mielestäni sinulla on hyvä asenne ja helposti lähestyttävä ote retkeilyyn ja ohjaamiseen. Näin hyvänä vaelluksen aikana olleet mikrokoulutukset esim. teltan kasaukseen. Mukava porukka johon oli kiva tutustua. Hauska että porukassa oli eri ikäisiä ja erilaisia ihmisiä.

- Ville

Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)

Hyvä talviretkeilykokemus. Oli hienoa käydä Kilpisjärvellä ja Haltilla. Parasta oli luonto, hiihtäminen, vaeltaminen yleisesti, Saivaaran valloitus, varaustupien varustelu, rento aikataulu, rauhalliset aamut, mukava porukka. Hyvää opastusta ja homma hanskassa. Oli kiva kuulla lähellä olevista tuntureista sekä luonnon ja Lapin asioista ja saada retkeilyvinkkejä teltoista, varusteista jne.

- Miikka

Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)

Reissusta jäi käteen paljon uutta oppia talviretkeilystä ja varmuutta sen suhteen, että uskallan nyt lähteä yksinkin reissuun. Sitä hainkin. Kokemuksena koko reissu oli ikimuistoinen ja sydän kyllä jäi Käsivarren erämaahan. Se sai itseni ajattelemaan vielä enemmän luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä ja sitä, että on tehtävä töitä sen eteen, että tämä hieno alue pysyy sellaisena, minä se on tänä päivänä. Parasta oli porukka ja se, että pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin. Nauru ei loppunut koskaan. Tykkäsin, että oli vapaa ja rento tunnelma. Tietotaitosi erämaan ja kaiken muunkim suhteen oli huippu ja oli kiva kysellä yksityiskohtia. Sinusta huomaa, että teet tätä sydämelläsi ja sitä oli kiva seurata. Rauhallisuutesi ja varmuutesi oli myös ihailtavaa, sitä eräoppaana tarvitaan. Suosittelen vaelluksiasi eteenpäin ehdottomasti. Kiitos kokemuksesta!

- Nea

Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)
Kuva: Taina Ronkainen (Haltin talvivalloitus I/2021)

Huikea kokemus kaikin puolin. Uusia näkökulmia varusteisiin. Paikallistuntemusta alueesta tuli roimasti lisää. Ahkion vetäminen alkoi sujua. Muutenkin sain hyvät valmiudet suorittaa omatoimisia talvivaelluksia.

Ennenkaikkea huippuporukka, myös säät ja kelit oli kohdillaan. Reittivalinnat meni nappiin ja muutenkin opastus oli hyvää.

Järjestelyt toimivat moitteetta minun mielestäni.

Molemmilla oppailla oli homma todella hyvin hallussa. Paikallistuntemus ja käsitys vallitsevista olosuhteista oli erinomaista. Sain ammennettua reissulta valtavan määrän "hiljaista tietoa", jonka avulla voin ensi talvena toteuttaa omatoimisia hiihtovaelluksia. Reissu ylitti kaikki odotukseni!

Aluksi tuntui, että hinta ei ole ainakaan alakanttiin, mutta näin reissun jälkeen voin todeta, että vastinetta rahoille tuli enemmän kuin riittävästi!

Paras reissu ikinä!

- Antti

Ikinä ei olisi tullut lähdettyä itsekseen tavivaellukselle ilman reissunjärjestäjää. Sain mm. hyvää oppia talvivaeltamisesta ja varusteista, sain nähdä kaunista Lapin luontoa ja maisemia talvivaipassaan, kokea erämaan hiljaisuuden.

Parasta reissussa oli itsensä ylittäminen. En ajatellut lähtökohtaisesti olevani kummoinenkaan talvivaeltaja, mutta niin minä sen silti vain tein ja kunnialla Haltinkin huiputin!

Käytännön järjestelyt menivät mielestäni oikein mallikkaasti ja reittivalintojen muutokset tehtiin järkevästi pohdiskellen.

Olitte molemmat asiantuntevia ja loistotyyppejä!

- Annemari

Yksi parhaimmista reissuista ikinä. Jotenkin tiesin etukäteen, että tämä hiihtovaellus on se mun juttu ja reissu vain vahvisti sen tunteen. Oli hyvä opetella vetämistä, tupaelämää ja rutiineja turvallisesti. Tästä on helpompi jatkaa eteenpäin.

Hyvät suunnitelmat, rauhallinen ja turvallinen opas. Sekä erinomainen ahkion vetäjä :)

Iso kiitos Petteri siitä, että valitsit minut mukaan! Tämä oli itselleni matalan kynnyksen aloitus uudelle harrastukselle!

- Reetta

Opin tästä vaelluksesta, että talvisessa erämaassa ei tarvitse palella ja tavallista huonompikin hiihtäjä pärjää tuolla. Henkilökohtaisesti ei tarvinnut kertaakaan pelätä, vaan sai tarvittaessa mamoilla ja kävellä mäet alas ilman "häpeää" tai tunnetta että hidastaa porukkaa.

Petterin rauhallisuus on valttia. Se rauhoittaa myös asiakkaita, että tuntee, että homma on hanskassa.

Organisoin niin paljon töissä ja vapaa-ajalla, että olen valmis maksamaan lomasta, jossa ei tarvi organisoida mitään.

- Eliisa