Yläbanneri: Elias Pesola

Eräoppaiden esittely

Työllistän ja tuon lisäarvoa yritykselläni monille luontomatkailualalla työskenteleville toimijoille, joista keskeisimmässä osassa ovat eräoppaat. Vaelluksillani on usein minun lisäkseni toinen eräopas. Kanssani yhteistyössä olevat eräoppaat ovat itsenäisiä ammattilaisia. Tällä sivulla esittelen pari eräopaskollegaani, jotka ovat kanssani yhteistyössä.

Eräopas! Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, saat lisätietoa tämän sivun lopusta.


Johanna Gustafsson

Johanna Gustafsson vuoden 2018 Haltin valloituksen toisena oppaana. Kuva: Pekka Eerikäinen
Johanna Gustafsson vuoden 2018 Haltin valloituksen toisena oppaana. Kuva: Pekka Eerikäinen

Johanna Gustafsson on tehnyt monia vaativia matkoja. Hän on kiivennyt mm. Kilimanjarolle, Afrikan korkeimmalle vuorelle. Vuonna 2014 Johanna palasi 6 189 metriä korkealta Island Peakilta Mount Everestin perusleiriin aikeenaan kiivetä seuraavaksi maailman korkeimmalle vuorelle, mutta matkasuunnitelmat muuttuivat lumivyöryn vietyä 16 šerpan hengen Everestin historian pahimmassa kiipeilyonnettomuudessa. Wild Adventures North:n toiminnassa hän on ollut mukana kehittämässä Haltin talvivalloitus -vaellustuotetta.

Johannes "Jontti" Suominen

Johannes vuoden 2016 Haltin valloituksen toisena oppaana. Tämän jumppaliikkeen nimeksi hän ilmoitti "ristipumppu". Kuva: Eveliina Penttilä
Johannes vuoden 2016 Haltin valloituksen toisena oppaana. Tämän jumppaliikkeen nimeksi hän ilmoitti "ristipumppu". Kuva: Eveliina Penttilä

Johannes tunnetaan julkisuudessa paremmin nimellä Jontti. Häntä on tituleerattu mediassa Suomen katu-uskottavimmaksi rap-artistiksi. Pitkän musiikkiuransa ohessa Jontti on kuitenkin ehtinyt kouluttautua myös eräoppaaksi ja täydentämään osaamistaan Survival Killan järjestämällä ulkoilun turvallisuuskurssilla. Asiakkaat muistavat hänet eräviihdyttäjänä ja taiteilijapersoonana, joka onnistuu luomaan retkikuntaan yhdessä viikossa rikkaan kokoelman insidevitsejä.


Oppaaksi?

Etsin yhteistyökumppaneikseni kaltaisiani uudistajia ja tienraivaajia

Oletko valmis rikkomaan luontomatkailualan kaavoja? Uskotko että on mahdollista tehdä asioita paljon suuremmin ja villimmin? Haluatko olla mukana luomassa jotain aivan uutta suomalaisten eräopaspalveluiden kentässä? Oletko valmis ottamaan vastuuta jos esimerkiksi satun sairastumaan juuri ennen vaellusta tai sen aikana?

Yhteistyökumppaninani sinun ei tarvitse eikä kuulu unohtaa omaa yritystäsi ja sen etuja. Minun vaelluksillani edustat itseäsi ja yritystäsi. Lisäksi:

  • Et joudu etsimään asiakkaita, sillä ne ovat jo minulla. Luomassani sosiaalisessa yhteisössä on laaja ja yhä kasvava ihmisjoukko, jotka ovat vaellusteni kannalta ihannekohderyhmää.
  • Et joudu tekemään kaikkea suunnittelutyötä yksin, sillä pääset minun kanssani suunnittelemaan ja testaamaan uusia vaelluksia ja kehittämään jo valmiita vaellustuotteita yhä paremmiksi.
  • Et joudu luomaan retki- ja turvallisuussuunnitelmia sekä reittipiirroksia tyhjästä, sillä vuosien varrella olen hionut ne alan parhaimmiksi yhteistyössä kollegoideni kanssa.​
  • Et joudu ottamaan kaikkea vastuuta yksin, vaan jaamme vastuuta keskenämme.
  • Maksan sinulle työstäsi asianmukaisesti.