Talvivaelluskurssi

Verkkokurssi ja yhden yön maastoharjoitus, joissa opit talvivaelluksen salat!


Hinta / hlö:

Verkkokurssi: 100 € (sis. alv)

Maastoharjoitus: 150 € (sis. alv)

Katso tarkemmat tiedot kulurakenteesta tämän esittelysivun lopusta.


Maastoharjoitusten ajankohdat:

Talvi 2025:

Maastoharjoitus: 1.-2.2.2025

Maastoharjoitus: 1.-2.3.2025

Paikalla on oltava aloituspäivänä klo 17:00 mennessä. Jos tämä ei onnistu, voidaan erikseen sopia pienestä joustosta.


Haku:

Katso etusivulta asiakashaun tarkka aukeamisajankohta. Ole nopea, sillä maastoharjoitusten ryhmät täytetään hakujärjestyksessä! Asiakashaku jatkuu kunnes ryhmät ovat täynnä. 

Ryhmään mahtuu 8 asiakasta. Minimiosallistujamäärä on 4 asiakasta.


Talvivaelluskurssi on kaiken tasoisille retkeilijöille sopiva koulutuskokonaisuus

Tässä koulutuksessa opit tiedot ja taidot, joiden avulla teet talvivaelluksesta turvallista ja toimivaa. Yksi tärkeä oivallus jonka haluan tarjota on se, että telttailu talvella pakkasessa ja tuulessa voi olla jopa yllättävän mukavaa!

Kurssi on kaksiosainen. Ensin on verkkokurssi ja sitten on yhden yön kestävä maastoharjoitus. Ne myydään erikseen, joten voit halutessasi hankkia itsellesi myös pelkän verkkokurssin ilman maastoharjoitusta.

Verkkokurssin voit hankkia milloin vain. Maastoharjoitukseen on erillinen haku.

Talvivaelluksessa on tyyli- ja koulukuntaeroja. Me opetamme edistynyttä retkikuntatyylin vaeltamista. Näillä opeilla pärjäät pitkillä ja vaativilla vaelluksilla, joissa tukeudutaan pelkästään telttaan. Opit mm. käyttämään bensakeittimiä ja keitinlaatikkoa turvallisesti sisäteltassa ja sulattamaan käyttövedet lumesta.

Talvivaelluskurssi sisältyy järjestämiimme hiihtovaelluksiin ilman lisämaksua

Voit käydä talvivaelluskurssin myös osallistumalla mille tahansa matalamman kynnyksen tuvalta tuvalle tyyliselle hiihtovaelluksellemme. Talvivaelluskurssi sisältyy vaelluksiimme automaattisesti ilman lisämaksua.

Talvivaelluskurssin suorittaminen on pääsyvaatimuksena korkeamman kynnyksen hiihtovaelluksille

Suunnitelmissamme on tulevaisuudessa järjestää Pohjoismaiden vuoristoerämaihin korkeamman kynnyksen hiihtovaelluksia, joissa kaikki yöt vietetään teltoissa. Talvivaelluskurssimme tai muun vastaavan kurssin suorittaminen on pääsyvaatimuksena niihin. 


Verkkokurssi

Talvivaelluskurssin verkkokurssi sisältää opetustekstejä ja -videoita, joiden aiheena on mm. varusteet, olosuhteet, rutiinit, teltan pystytys, ahkion pakkaaminen, bensakeittimet, keitinlaatikko ja lumen sulatus. Saat myös täydellisen varustelistan. Opiskeltavaa materiaalia on runsaasti ja se on hyvin kattavaa.

Katso alta kuvakaappaukset opetusvideoista. Selaa kuvia klikkaamalla sivussa olevaa nuolta.

HUOM! Verkkokurssi on vielä kesken. Se julkaistaan talvelle 2025 ja tulee myyntiin tälle sivulle. Liity sähköpostilistalleni saadaksesi tiedon julkaisusta.


Maastoharjoitus

Talvivaelluskurssin maastoharjoituksessa viemme verkkokurssilla opitut tiedot käytäntöön turvallisesti kouluttajan valvonnassa. Hiihdämme lyhyen matkan vetäen varusteita ahkioissa ja leiriydymme teltoilla maastoon yhdeksi yöksi. Suoritamme kaikki rutiinit samoin kuin olisimme pidemmällä vaelluksella.

Hintaan sisältyy:

 • Tietopaketti (koulutussuunnitelma, turvallisuussuunnitelma ja kartta)
 • Etäyhteys kouluttajaan valmistautumisaikana
 • Yksilöllinen opastus harjoituksen ajan
 • Teltat
 • Ahkiot
 • Keittimet, keitinlaatikot ja polttoaineet

Asteikolla 0-3 maastoharjoituksen vaativuus on 1,71 / 3.

HUOM! Maastoharjoitus tullaan järjestämään Keski-Suomessa. Tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin.


Mitä varusteita tarvitset?

Maastoharjoituksen osallistujille jaettavassa koulutussuunnitelmassa on kattava lista kaikista tarvittavista varusteista. Tarvitset ainakin:

 • Tunturi- tai metsäsukset
 • Eri säihin sopivat vaatteet
 • Riittävän lämmin makuupussi ja makuualusta
 • Ruoat ja ruokailuvälineet
 • Kattila(t) ruoanvalmistusta ja lumensulatusta varten

Jos et halua tehdä kalliita investointeja, retkeilyvälinevuokraamoista löytyy tänä päivänä kattava valikoima.


Kouluttaja

Olen koulutettu eräopas Petteri Veijonen. Aloitin nämä hommat vuonna 2016 ja nykyään teen tätä ammatikseni. Olen järjestänyt ryhmille lukuisia vaativia ja pitkiä hiihtovaelluksia Pohjoismaiden erämaa-alueille. Lisäksi olen hakenut validaatiota osaamiselleni mm. Suomen johtavilta artkisten hiihtovaellusten asiantuntijoilta Ankarat Avotunturit koulutusohjelmasta. Nautin siitä onnistumisen riemusta, jonka näen asiakkaissani kun he oppivat jotain uutta ja inspiroivaa.


Muuta

 • Epassi, Smartum ja Edenred käyvät meillä maksuksi (vain maastoharjoitukseen).
 • Kaverialennus - Kutsu yksi tai useampi kaverisi mukaan. Jos osallistutte yhdessä, saat itsellesi ja kavereillesi -5 % alennetun hinnan (vain maastoharjoitukseen).
 • Kanta-asiakasalennus - Jos olet jo aikaisemmin osallistunut johonkin järjestämäämme retkeen, vaellukseen tai koulutustapahtumaan, saat -10 % alennusta (vain maastoharjoitukseen).
 • 100% tyytyväisyystakuu - Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin!

Matkaehdot

Tämän talvivaelluskurssin maastoharjoituksessa noudatetaan Wild Adventures North:n matkaehtoja.