Selviytyminen luonnossa talvella

Viikonlopun mittainen koulutustapahtuma talviselviytymistaidoista!


Hinta / hlö:

200 € (sis. alv)

Katso tarkemmat tiedot kulurakenteesta tämän esittelysivun lopusta.

Ajankohdat:

Selviytyminen luonnossa talvella 12.-14.1.2024

Selviytyminen luonnossa talvella 9.-11.2.2024


Paikalla on oltava aloituspäivänä klo 17:00 mennessä. Jos tämä ei onnistu, voidaan erikseen sopia pienestä joustosta. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen talven 2024 koulutustapahtumiin on auki. Ilmoittautuminen jatkuu kunnes ryhmät ovat täynnä. 

Ryhmään mahtuu 18 henkeä. Ole nopea, sillä ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!


Selviytyminen luonnossa talvella on kaiken tasoisille retkeilijöille sopiva viikonlopun mittainen koulutustapahtuma

Tässä koulutuksessa opit parhaimmat ja toimivimmat taidot, joiden avulla pystyt selviytymään pohjoismaisessa luonnossa talvella.

Olemme kehittäneet sulan maan kaudelle laajemman 4-osaisen Selviytyminen luonnossa koulutuspolun. Tämä Selviytyminen luonnossa talvella ei ole osa koulutuspolkua, vaan se on erillinen koulutustapahtuma. Voit aloittaa selviytymistaitojen harjoittelun yhtä hyvin joko koulutuspolullamme tai tässä tapahtumassa.

Selviytyjiä on monenlaisia. Koulutuksessamme käsittelemme selviytymistä pääasiassa retkeilyn turvallisuuden näkökulmasta. Simuloimme retkellä tapahtuvan onnettomuuden / eksymisen laukaisemaa selviytymistilannetta. Samalla kuitenkin sivuamme myös ympärivuotiseen omavaraiseen luonnossa elämiseen liittyviä teemoja.


Koulutustapahtuman sisältö:

 • Kesto: 3 päivää (pe klo 17:00 - su klo 16:00)
 • Paikka: "Keski-Suomen viimeinen erämaa", Pyydysmäki, Viitasaari
 • Käytössäsi on metsästysmaja, jonka pihapiiriin kuuluu sauna, grillikota, vesikaivo ja huussi.
 • Teemoja: kylmyys, tuli, vesi, suoja, suunnistus, hätämerkit, ensiapu ja luonnonravinto.
 • Esimerkkejä koulutustapahtumassa opittavista taidoista: tulen tekeminen moderneilla tuluksilla, palavien materiaalien löytäminen talvisesta maastosta, lumikammin tai muun vastaavan hätämajoitteen rakentaminen, veden hankkiminen lumesta sulattamalla, avannosta pelastautuminen sukset jalassa, hätämerkkien tekeminen lumen ja tulen avulla, suunnistaminen luonnon merkeistä (mm. Kuun avulla) sekä kalastaminen jään alta (mahdollisuuksien mukaan esim. verkoilla, iskukoukuilla ja pilkillä).


Kuinka vaativa koulutustapahtuma on?

Tässä koulutustapahtumassa ei olla selviytymässä, vaan opettelemassa selviytymistä. Se sopii kaiken tasoisille retkeilijöille. Kaikki koulutettavat asiat ovat vapaaehtoisia, eikä niihin ole pakko osallistua. Sinun ei esimerkiksi ole pakko osallistua avannosta pelastautumisharjoitukseen (ts. hiihtää vaatteet päällä avantoon) jos et halua. Sinun ei myöskään ole pakko yöpyä lumimajoitteessa, vaan kamiinalla varustetussa puolijoukkueteltassa.

Asteikolla 0-3 Selviytyminen luonnossa talvella on vaativuudeltaan 1,3 / 3. Luku muodostuu seuraavien osa-alueiden keskiarvosta:

 • Kuormittavuus: 1,5 / 3
 • Intensiivisyys: 1,5 / 3
 • Teknisyys: 1 / 3
 • Ajankäyttö: 2 / 3
 • Luonnonvoimat: 1 / 3
 • Kesto: 1 / 3
 • Syrjäisyys: 1,5 / 3
 • Melontataidot: -
 • Nälkä: 1 / 3
 • Varusteet: 1 / 3

Mitä varusteita tarvitset?

Osallistujille jaettavassa koulutussuunnitelmassa on kattava lista kaikista tarvittavista varusteista. Koulutustapahtumaan tarvitset:

 • Puukko
 • Riittävän lämpimät eri säihin sopivat vaatteet (uloimman kerroksen vaatteet ei kannata olla parhaimmat mahdolliset, sillä ne voivat vaurioitua tulen käsittelystä)
 • Riittävän lämmin makuupussi ja makuualusta. Voit yöpyä lumimajoitteessa tai kamiinalla varustetussa puolijoukkueteltassa.
 • Ruoat ja ruokailuvälineet (ruokia voi valmistaa avotulella, kamiinan päällä, metsästysmajan kaasuhellalla tai kouluttajan bensakeittimellä)
 • Sukset (metsäsukset tai tunturisukset), lumikengät tai liukulumikengät. Jotkut näistä kolmesta on pakolliset.

Jos et halua tehdä kalliita investointeja, retkeilyvälinevuokraamoista löytyy tänä päivänä kattava valikoima.


Kouluttajat

Petteri

Olen koulutettu eräopas Petteri Veijonen. Aloitin nämä hommat vuonna 2016 ja nykyään teen tätä ammatikseni. Olen Suomen Survival Killan jäsen ja olen käynyt läpi lukuisia eloonjäämiseen ja selviytymiseen keskittyviä koulutuksia niin sotilas- kuin siviilipuolella. Nautin siitä onnistumisen riemusta, jonka näen asiakkaissani kun he oppivat jotain uutta ja elintärkeää.

Kuva: Sakari Raappana @vegesakke
Kuva: Sakari Raappana @vegesakke

Pertti

Toimiminen luonnossa on ollut minulle enemmän tai vähemmän osa elämäntapaa koko ikäni. Pyrin tulemaan astetta omavaraisemmaksi ja viettämään aikaa luonnon keskellä ympärivuotisesti, siihen liittyvien monien eri askareiden parissa. Olen taustaltani reservin upseeri ja saanut koulutuksen tiedustelupuolella.

Pertti kotinsa "Tönörihvan" terassilla
Pertti kotinsa "Tönörihvan" terassilla

Vierailevat kouluttajat

Koulutustapahtumissamme vierailee välillä myös muita kouluttajia, jotka ovat Suomen parhaimpia erikoisosaajia omalla alallaan.


Koirille

Selviytyminen luonnossa talvella on koirarakas koulutustapahtuma. Asiakkaiden koirat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Olen huomioinut koirat niin ympäristössä kuin koulutussuunnitelmassakin. Osallistuessasi koulutustapahtumaan koiran kanssa sitoudut pitämään koiran tarvittaessa kytkettynä.


Hinta

200 € (sis. alv)

Hintaan sisältyy:


 • Tietopaketti (koulutussuunnitelma, turvallisuussuunnitelma ja kartta)
 • Etäyhteys kouluttajiin valmistautumisaikana
 • Yksilöllinen opastus koko koulutustapahtuman ajan
 • Metsästysmajan vuokra
 • Koulutuksessa käytettävien erikoisvarusteiden lainaus
 • Maankäyttöluvat

Koulutustapahtuman hinnasta 100€ laskutetaan heti kun ilmoittautumisesi on käsitelty. Tätä maksua vastaan saat sähköpostiisi tietopaketin. Maksua tietopaketista ei palauteta, vaikka koulutustapahtuma peruuntuisi (ks. KKV:n ohjeistus koskien peruutusoikeutta digitaalisen sisällön tilaamisessa). Loppuosa koulutustapahtuman hinnasta laskutetaan sen jälkeen.

Muut kulut

Koulutustapahtuman hinnan lisäksi jokaisen on varauduttava myös muihin kuluihin. Näitä ovat mm. henkilökohtaiset varuste-, ruoka- ja matkakulut.


Epassi, Eazybreak ja Smartum

Meille käy myös Epassi -maksut, EazyBreak -maksut, SmartumPay -mobiilimaksu, Smartum Liikuntaseteli ja Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli.


Alennukset

KAVERIALENNUS:

Kutsu yksi tai useampi kaverisi mukaan koulutustapahtumaan. Jos tulette valituksi yhdessä, saat itsellesi ja kavereillesi -5 % alennetun hinnan (kahdestaan säästätte yhteensä Selviytyminen luonnossa 1-3 koulutustapahtumassa 20€ ja Selviytyminen luonnossa 4 loppukokeessa 45€, isommalla porukalla vielä enemmän).

KANTA-ASIAKASALENNUS:

Jos olet aikaisemmin jo ollut jollakin järjestämälläni retkellä, vaelluksella tai koulutustapahtumassa, saat -10 % alennusta (säästät Selviytyminen luonnossa 1-3 koulutustapahtumassa 20€ ja Selviytyminen luonnossa 4 loppukokeessa 45€).

VIITASAAREN METSÄSTYSSEURAN ALENNUS:

Kaikkia Viitasaaren metsästysseuran jäseniä koskee 50% alennus.


Peruutusmaksu

Peruutustilanteessa asiakkaalta voidaan periä peruutusmaksu, jonka suuruus riippuu peruutusajankohdasta ja peruutuksen aiheuttamista kuluista (Laki matkapalveluyhdistelmistä 901/2017 15 §). 


100% tyytyväisyystakuu

Kerään jokaisen koulutustapahtuman jälkeen asiakkailtani palautteen. Jos et ole tyytyväinen koulutustapahtumaan, saat rahasi takaisin!


Osallistujan kriteerit

Ilmoittautumalla mukaan koulutustapahtumaan sitoudut täyttämään seuraavat kriteerit:

 • Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa haastavissakin olosuhteissa.

 • Fyysinen ja psyykkinen kuntosi on riittävä koulutustapahtumassa selviytymiseen.

 • Sinulla ei ole sairauksia tai muita terveysongelmia, jotka haittaavat koulutustapahtumaan osallistumista.

 • Et käytä koulutustapahtuman aikana alkoholia.