Selviytyminen luonnossa talvella

Viikonlopun mittainen koulutustapahtuma talviselviytymistaidoista!


Hinta / hlö:

250 € (sis. alv)

Katso tarkemmat tiedot kulurakenteesta tämän esittelysivun lopusta.


Ajankohdat:

Talvi 2025:

24.-26.1.2025

21.-23.2.2025

Paikalla on oltava aloituspäivänä klo 17:00 mennessä. Jos tämä ei onnistu, voidaan erikseen sopia pienestä joustosta. 


Haku:

Katso etusivulta asiakashaun tarkka aukeamisajankohta. Ole nopea, sillä ryhmät täytetään hakujärjestyksessä! Asiakashaku jatkuu kunnes ryhmät ovat täynnä. 

Ryhmään mahtuu 20 asiakasta. Minimiosallistujamäärä on 5 asiakasta.


Selviytyminen luonnossa talvella on kaiken tasoisille retkeilijöille sopiva viikonlopun mittainen koulutustapahtuma

Tässä koulutuksessa opit parhaimmat ja toimivimmat taidot, joiden avulla pystyt selviytymään pohjoismaisessa luonnossa talvella. *

Olemme kehittäneet sulan maan kaudelle laajemman 4-osaisen Selviytyminen luonnossa koulutuspolun. Tämä Selviytyminen luonnossa talvella ei ole osa koulutuspolkua, vaan se on erillinen koulutustapahtuma. Voit aloittaa selviytymistaitojen harjoittelun yhtä hyvin joko koulutuspolullamme tai tässä tapahtumassa.

* = Selviytyjiä on monenlaisia. Koulutuksessamme käsittelemme selviytymistä pääasiassa retkeilyn turvallisuuden näkökulmasta. Simuloimme retkellä tapahtuvan onnettomuuden / eksymisen laukaisemaa selviytymistilannetta. Samalla kuitenkin sivuamme myös ympärivuotiseen omavaraiseen luonnossa elämiseen liittyviä teemoja.


Koulutustapahtuman sisältö:

 • Kesto: 3 päivää (pe klo 17:00 - su klo 16:00)
 • Paikka: Jyväskylä, Patajärvi (n. 30min autolla Jyväskylän keskustasta). Saavu esimerkiksi julkisilla Jyväskylän Matkakeskukselle ja loppumatka kimppakyydillä. Käytämme tukikohtanamme järven rannassa sijaitsevaa vuokramökkiä, jossa on mm. vuodepaikkoja, sauna, sähköt, juomavesi, jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, mikroaaltouuni, pakastin, sisä-WC ja takka. Maankäyttösopimuksen kattama alue on mökin välittömässä läheisyydessä. Alueen monipuolinen luonto tarjoaa erinomaisen ja laajan "leikkikentän" tarpeisiimme.
 • Teemoja: kylmyys, tuli, vesi, suoja, suunnistus, hätämerkit, ensiapu ja luonnonravinto.
 • Esimerkkejä koulutustapahtumassa opittavista taidoista: tulen tekeminen moderneilla tuluksilla, palavien materiaalien löytäminen talvisesta maastosta, lumikammin ja/tai muun lumimajoitteen rakentaminen, veden hankkiminen lumesta sulattamalla, avannosta pelastautuminen sukset jalassa ja siitä seuraavat jatkotoimet, hätämerkkien tekeminen lumen ja tulen avulla, hypotermiapotilaan ensiapu ja evakuointi, suunnistaminen tähdistä, Kuusta ja Auringosta, kalastaminen jään alta eri menetelmin sekä kalan valmistus avotulessa.


Kuinka vaativa koulutustapahtuma on?

Tässä koulutustapahtumassa ei olla selviytymässä, vaan opettelemassa selviytymistä. Se sopii kaiken tasoisille retkeilijöille. Kaikki koulutettavat asiat ovat vapaaehtoisia, eikä niihin ole pakko osallistua. Sinun ei esimerkiksi ole pakko osallistua avannosta pelastautumisharjoitukseen (ts. hiihtää vaatteet päällä avantoon) jos et halua. Sinun ei myöskään ole pakko yöpyä lumimajoitteessa. Koulutuksen tukikohtana käytössämme on saunallinen ja lämmin vuokramökki sekä lisäksi tarvittaessa kamiinalla lämmitettävä puolijoukkueteltta.

Alla kerrottu pisteytys pätee silloin, kun koulutuksen kaikki osa-alueet suoritetaan.

Asteikolla 0-3 Selviytyminen luonnossa talvella on vaativuudeltaan 1,42 / 3.


Mitä varusteita tarvitset?

Osallistujille jaettavassa koulutussuunnitelmassa on kattava lista kaikista tarvittavista varusteista. Koulutustapahtumaan tarvitset:

 • Puukko
 • Riittävän lämpimät eri säihin sopivat vaatteet
 • Riittävän lämmin makuupussi ja makuualusta. Voit yöpyä lumimajoitteessa, kamiinalla varustetussa puolijoukkueteltassa tai lämpimässä vuokramökissä.
 • Ruoat ja ruokailuvälineet (ruokia voi valmistaa avotulella, kamiinan päällä, omalla retkikeittimellä tai kouluttajan bensakeittimellä)
 • Sukset (metsäsukset tai tunturisukset), lumikengät tai liukulumikengät. Jotkut näistä kolmesta on pakolliset. Suosittelemme ensisijaisesti metsäsuksia.

Jos et halua tehdä kalliita investointeja, retkeilyvälinevuokraamoista löytyy tänä päivänä kattava valikoima.


Kouluttaja

Olen koulutettu eräopas Petteri Veijonen. Aloitin nämä hommat vuonna 2016 ja nykyään teen tätä ammatikseni. Olen Suomen Survival Killan jäsen ja olen käynyt läpi lukuisia eloonjäämiseen ja selviytymiseen keskittyviä koulutuksia niin sotilas- kuin siviilipuolella. Nautin siitä onnistumisen riemusta, jonka näen asiakkaissani kun he oppivat jotain uutta ja elintärkeää.

Kuva: Sakari Raappana @vegesakke
Kuva: Sakari Raappana @vegesakke

Koirille

Selviytyminen luonnossa talvella on koirarakas koulutustapahtuma. Asiakkaiden koirat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Osallistuessasi koulutustapahtumaan koiran kanssa sitoudut pitämään koiran tarvittaessa kytkettynä. Koira ei saa tulla vuokramökkiin, joten sen on pärjättävä ulkona koko viikonloppu.


Hinta

250 € (sis. alv)

Hintaan sisältyy:


 • Tietopaketti (koulutussuunnitelma, turvallisuussuunnitelma ja kartta)
 • Etäyhteys kouluttajiin valmistautumisaikana
 • Yksilöllinen opastus koko koulutustapahtuman ajan
 • Mökin vuokra
 • Koulutuksessa käytettävien erikoisvarusteiden lainaus
 • Maankäyttöluvat

Muuta

 • Epassi, Smartum ja Edenred käyvät meillä maksuksi.
 • Kaverialennus - Kutsu yksi tai useampi kaverisi mukaan. Jos osallistutte yhdessä, saat itsellesi ja kavereillesi -5 % alennetun hinnan.
 • Kanta-asiakasalennus - Jos olet jo aikaisemmin osallistunut johonkin järjestämäämme retkeen, vaellukseen tai koulutustapahtumaan, saat -10 % alennusta.
 • 100% tyytyväisyystakuu - Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin!

Matkaehdot

Tässä koulutuksessa noudatetaan Wild Adventures North:n matkaehtoja.