Tonnisten tuntureiden huiputusprojekti

Neljä kevytvaellusta, joissa kiipeät Suomen kaikille yli 1000m korkealle tunturinhuipulle!


Hinta / hlö:

Pohjoissektorin vaellus 250 € (sis. alv)

Länsisektorin vaellus 390 € (sis. alv) + muut kulut

Itäsektorin vaellus 390 € (sis. alv) + muut kulut

Eteläsektorin vaellus 290 € (sis. alv) + muut kulut


Katso tarkemmat tiedot kulurakenteesta tämän esittelysivun lopusta.


Ajankohdat:


Kesä 2024:

Pohjoissektorin vaellus 29.-31.7.2024


Syksy 2024:

Pohjoissektorin vaellus 28.-30.8.2024


Kesä 2025:

Länsisektorin vaellus 13.-19.7.2025

Pohjoissektorin vaellus 28.-30.7.2025


Syksy 2025:

Eteläsektorin vaellus 6.-10.9.2025


Pohjoissektorin vaelluksella paikalla aloituspisteessä on oltava aloituspäivänä klo 10:00 mennessä. Muiden sektorien vaelluksilla paikalla on oltava aloituspäivänä klo 19:00 mennessä.  Jos tämä ei onnistu, voidaan erikseen sopia pienestä joustosta.


Haku:

Katso etusivulta asiakashaun tarkka aukeamisajankohta. Ole nopea, sillä ryhmät täytetään hakujärjestyksessä! Asiakashaku jatkuu kunnes ryhmät ovat täynnä.

 Pohjoissektorin vaelluksen ryhmään mahtuu 11 asiakasta. Länsisektorin ryhmään mahtuu 10 asiakasta. Eteläsektorin ryhmään mahtuu 9 asiakasta. Itäsektorin ryhmään mahtuu 7 asiakasta. Vaellusten minimiosallistujamäärä on 5 henkeä.


HUOM! Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellukset ovat testausvaiheessa. Niitä aletaan toteuttaa ryhmille alkaen vuodesta 2025. Pohjoissektorin vaellus on valmis ja se toteutuu jo kesällä 2024. Huomioithan että sinun on ensin suoriuduttava Pohjoissektorin vaelluksesta, mikäli haluat osallistua huiputusprojektin muille vaelluksille.Haaveiletko kevyt- / pikavaelluksesta tuntureiden huipuille, mutta:

 • et ole varma mitä kaikkia varusteita ja ruokia tarvitset?
 • et tiedä minne ja mitä reittiä sinun kannattaisi lähteä etenemään?
 • et tunne ketään joka voisi lähteä mukaasi?
 • olet epävarma selviytymisestäsi erämaassa?
 • haluat muuten vain seikkailemaan upeaan luontoon mahtavan porukan kanssa?

Jos vastasit edes yhteen yllä olevista kysymyksistä myöntävästi, tämä Tonnisten tuntureiden huiputus on juuri oikea erämaaelämys sinulle!


Tonnisten tuntureiden huiputus on kaikkea tätä:

 • Suomessa on yhteensä 33 yli 1000m korkuista tunturinhuippua *. Ne kaikki sijaitsevat Käsivarressa halkaisijaltaan noin 35km kokoisen alueen sisällä. Kun otat tavoitteeksi kiivetä niille kaikille, pääset kokemaan Suomen suurtunturialueen aivan uudesta perspektiivistä. Kuljemme pääasiassa syvällä erämaassa, rajuissa korkeuseroissa, Suomen haastavimmassa ja erittäin kivikkoisessa tunturierämaan maastossa, kaukana yleisesti käytetyistä vaellusreiteistä.
 • Olemme jakaneet tämän huikean huiputusprojektin neljään osaan: Pohjois-, Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellukseen. Voit osallistua niistä yhteen tai kerätä koko sarjan. Kaikki neljä vaellusta on mahdollista toteuttaa nopeimmillaan 2-3 vuodessa. Vaelluksia järjestetään kesä- ja ruskakaudella.
 • Saat kattavan tietopaketin, joka sisältää retkisuunnitelman, turvallisuussuunnitelman, kartan ja opastusvideot. Opit kaiken oleellisen varusteista, ruoista, pakkaamisesta jne.
 • Saat ultra- ja polkujuoksija Juuso Simpasen suunnittelemat 8 viikon treeniohjelmat (Pohjoissektorin vaellukseen oma ja muiden sektorien vaelluksiin oma), joita voit vapaasti soveltaa valmistautumisessasi.
 • Koko valmistautumisjakson aikana sinulla on yhteys oppaaseen ja voit kysyä milloin tahansa apua mihin tahansa vaellukseen liittyvään asiaan. Teemme ryhmille myös omat WhatsApp ryhmät.
 • Vaellusten aikana opit itsenäiseksi kevytvaeltajaksi. Puitteet ovat täydelliset esim. reittisuunnittelun, suunnistuksen, tankkauksen, huollon, nesteytyksen ja monen muun taidon opetteluun. Kerro meille tavoitteesi, niin teemme parhaamme auttaaksemme sinua niiden toteuttamisessa!
 • Näe poroja, tunturisopuleita, kiirunoita, kapustarintoja, piekanoita ja muita tunturiluonnon eläimiä. Tulet huomaamaan, että avotunturissa ei onneksi ole kamalan paljon räkkää (= sääskiä, mäkäräisiä ym). Ruskakaudella niitä ei ole senkään vertaa.
 • Näe jääleinikkejä, ruusujuuria, ruohokanukoita, lapinvuokkoja ja muita tunturiluonnon kasveja. Osaa niistä ei tapaa missään muualla Suomessa!
 • Näe tuntureiden sulamattomia lumikenttiä ja hyödynnä niitä etenemisessä.
 • Juo puhdasta vettä suoraan luonnosta.
 • Koe hurjia vesistöjen yli kahlauksia.
 • Vieroittaudu netistä ja yhteydestä ulkomaailmaan. Reiteillämme toimii puhelin vain harvoissa paikoissa.
 • Yövy erämaan varaustuvissa (ja Länsisektorin vaelluksen aikana teltassa).

* = Yli 1000 metristen huippujen lukumäärä riippuu siitä, miten huippu määritellään. Lukumäärä 33 on vakiintunut kyseisen huiputusprojektin suorittaneiden yleisesti hyväksyttyyn käyttöön (ks. mm. Pekka Varis 2009, Jani Ikonen 2021 ja Tommi Lahtonen & Antti Eronen 2023). Se perustuu Wikipedian luetteloon Suomen korkeimmista kohdista. Luettelon korkeista kohdista on laskettu mukaan kaikki yli 100m prominenssin huiput (15 kpl) (ks. topografinen prominenssi). Lisäksi mukaan on otettu muut listan tunturit (11 kpl) ja joidenkin tuntureiden selvästi erottuvia sivuhuippuja. Tietenkin mukana on Haltilla rajapyykki 303B:llä sijaitseva Suomen korkein kohta, vaikka se ei tarkalleen ottaen olekaan huippu. Tämän huiputusprojektin reitit kulkevat myös muutaman sellaisen yli 1000 metrisen sivuhuipun kautta, joita ei ole laskettu mukaan 33 tunturin listaan. Huippuja kerätäänkin oikeastaan 36kpl.


Kuvia

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Selaa kuvia klikkaamalla sivussa olevaa nuolta.


Huiputusprojektin vaellukset

HUOM! Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellukset ovat testausvaiheessa ja niihin voi tulla vielä muutoksia ja tarkennuksia. Pohjoissektorin vaellus on testattu ja valmis.


Pohjoissektorin vaellus:

Kesto: 3 päivää, 2 yötä

Kokonaismatka: n. 78km (välipäivän huiputusretket mukaanluettuna n. 95,9km)

Pohjoissektorin vaellus on Juoksuvaellus Jäämereltä Haltille. Se on tonnisten tuntureiden huiputusprojektin aloitusruutu. Kaikkien jotka haluavat mukaan huiputusprojektin muille vaelluksille, on ensin suoriuduttava tästä vaelluksesta. Sinne voivat kuitenkin tulla muutkin kuin vain ne, jotka ovat kiinnostuneet huiputusprojektista.

Vaelluksen ensimmäisenä päivänä kuljetaan Norjan Birtavarresta meren rannasta Haltilla sijaitsevan Suomen korkeimman kohdan rajapyykki 303B:n (1323,6m) kautta Haltin varaustuvalle (n. 39km). Yövymme varaustuvalla kaksi yötä. Kolmantena päivänä palaamme samaa reittiä takaisin Norjan Birtavarreen. Tämä edestakainen reitti on huiputusprojektin muiden vaellusten reitteihin verrattuna huomattavasti helpompikulkuisempaa, suurelta osin juostavaa polkua ja tietä. Siksi tätä vaellusta markkinoidaan juoksuvaelluksena, toisin kuin huiputusprojektin muita vaelluksia, joissa ei juosta.

Vaelluksen toinen päivä on välipäivä, jolloin on mahdollisuus tehdä kaksi huiputusretkeä. Päivän ensimmäisellä huiputusretkellä (n. 10,7km) kerätään Ritničohkka 1317,1m ja Ruvdnaoiaivi 1234,7m. Lisäksi kuljemme Ritničohkkan toisen huipun (1315,1m) kautta, jota ei ole laskettu mukaan 33 tunturin listaan. Välissä palataan Haltin varaustuvalle. Päivän toisella huiputusretkellä (n. 7,2km) kerätään Gieddečohkka 1271,6m ja Gieddečohkka II ts. Etu-Halti / Pikku-Halti n. 1200m.

Välipäivän molempien huiputusretkien suorittaminen on edellytyksenä huiputusprojektin muihin vaelluksiin osallistumiselle. Välipäivän huiputusretkistä saadut kokemukset antavat viitteitä siihen, kannattaako ja haluaako huiputusprojektin muita vaelluksia lähteä suorittamaan.

Asteikolla 0-3 Pohjoissektorin vaellus on vaativuudeltaan 1,82 / 3.


Länsisektorin vaellus:

Kesto: 5 päivää, 4 yötä

Kokonaismatka: n. 88,9km (josta n. 44,8km rinkkojen kanssa ja n. 44,1 kevytvarusteilla)

Päivämatkat keskimäärin: n. 17,8km

Vaellus aloitetaan Norjasta E8 tien varresta. Ensimmäisenä päivänä vaellamme rinkkojen kanssa Didnujoen reittiä Lossujärven autiotuvalle (n. 14km). Yövymme teltoissa tuvan ympäristössä. Toisena päivänä teemme huiputusretken (n. 20,1km), jossa kerätään Urtasvaara II 1075m, Urtasvaara n. 1157,5m ja Marfevarri 1102,4m. Yövymme taas teltoissa Lossujärven autiotuvalla. Kolmantena päivänä teemme huiputusretken (n. 11,5km), jossa kerätään Loassonibba 1190,3m, Goddevarri n. 1047,5m ja Urtaspahta n. 1070m. Illaksi siirrymme rinkkojen kanssa Urtas-Hotellin tuvalle (n. 8,4km) ja yövymme teltoissa tuvan ympäristössä. Neljäntenä päivänä teemme huiputusretken (n. 12,5km), jossa kerätään Bihčosnjunni 1083,1m, Govddosgáisi II n. 1184,3 - 1194,8m ja Govddosgáisi n. 1227m. Lisäksi kuljemme Govddosgáisin III huipun (1181,0) kautta, jota ei ole laskettu mukaan 33 tunturin listaan. Illaksi siirrymme rinkkojen kanssa taas Lossujärven autiotuvalle (n. 8,4km) ja yövymme teltoissa tuvan ympäristössä. Viidentenä päivänä palaamme rinkkojen kanssa Didnujoen reittiä takaisin Norjaan E8 tien varteen (n. 14km).

Asteikolla 0-3 Länsisektorin vaellus on vaativuudeltaan 2,09 / 3. Luku muodostuu seuraavien osa-alueiden keskiarvosta:

 • Kuormittavuus: 3 / 3
 • Intensiivisyys: 2,5 / 3
 • Teknisyys: 3 / 3
 • Ajankäyttö: 3 / 3
 • Luonnonvoimat: 3 / 3
 • Kesto: 2 / 3
 • Syrjäisyys: 3 / 3
 • Melontataidot: -
 • Nälkä: 1 / 3
 • Varusteet: 1 / 3


Itäsektorin vaellus:

Kesto: 5 päivää, 4 yötä

Kokonaismatka: n. 117,5km

Päivämatkat keskimäärin: n. 23,5km

Vaellus aloitetaan Kilpisjärveltä. Ensimmäisenä päivänä vaellamme Termisjärven varaustuvalle (n. 24,2km), jossa yövymme. Matkan varrella kerätään Termisvaara 1028,8m. Lisäksi kuljemme Termisvaaran toisen huipun (1021,7m) kautta, jota ei ole laskettu mukaan 33 tunturin listaan. Toisena päivänä kerätään (n. 25,1km) Jollánoaivi 1026,6m ja Meekonvaara 1019,1m. Yövymme Meekon varaustuvassa. Kolmantena päivänä kerätään (n. 28,3km) Doskalhárji 1024,6m, Láfolvárri 1042,6m, Jeärdneoaivi n. 1 017,5m, Goapmavarri n. 1015m ja Lássávárri 1001m. Yövymme Pitsusjärven varaustuvassa. Neljäntenä päivänä vaellamme Kuonjarjoen varaustuvalle ja yövymme siellä (n. 19,7km). Viidentenä päivänä vaellamme Kilpisjärvelle (n. 20,2km).

Asteikolla 0-3 Itäsektorin vaellus on vaativuudeltaan 2,09 / 3.


Eteläsektorin vaellus:

Kesto: 3 päivää, 2 yötä

Kokonaismatka: n. 66,9km

Päivämatkat keskimäärin: n. 22,3km

Eteläsektorin vaellus aloitetaan Kilpisjärveltä. Ensimmäisenä päivänä vaellamme Kuonjarjoen varaustuvalle (n. 19,3km), jossa yövymme yhden yön. Matkan varrella kerätään Guonjarvarri 1065,5m. Toisena päivänä vaellamme Saarijärven varaustuvalle (n. 27,2km), jossa yövymme yhden yön. Matkan varrella kerätään Kahperusvaarat II 1143,5m, Kahperusvaarat n. 1143,6 - 1143,8m, Godderassat n. 1070m, Giedderassa n. 1125m, Gieddoaivi n. 1155m, Gieddoaivi II n. 1134,6m, Aldovaggemuvra 1046,6m, Altovaara n. 1055m ja Duolljehuhput 1081,2m. Kolmantena päivänä palaamme Kilpisjärvelle (n. 12km). Perillä siirrytään autoilla Saanan juurelle ja kerätään vielä Saana 1029,2m (n. 8,4km).

Asteikolla 0-3 Eteläsektorin vaellus on vaativuudeltaan 2,00 / 3.

Tarkempi kuvaus huiputusprojektin vaativuudesta ja mitä osallistujalta edellytetään

 • Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellukseen osallistujalta edellytetään, että hän on suoriutunut Pohjoissektorin vaelluksesta ja sen välipäivänä tehtävistä huiputusretkistä.
 • Pohjoissektorin vaellukseen osallistujalta edellytetään polkujuoksutaustaa sen verran, että olet viimeisen muutaman vuoden sisällä päässyt maaliin jossain vähintään 34 kilometrin polkujuoksutapahtumassa tai muuten juossut vastaavia matkoja polulla. Hyviä kilpailuita ovat esim. Vaarojen Maraton 43km, Nuuksio Classic Trail Marathon 42km, Nuts Ylläs-Pallas 37km tai NUTS Karhunkierros 34km.
 • Keskivertovaeltajan näkökulmasta tämä huiputusprojekti on haastava ja hullu, mutta Suomesta löytyy varmasti paljon niitä seikkailu-urheiluhenkisiä kahjoja, joille tämä haaste on juuri sitä mitä he haluavat.
 • Maasto on erittäin haastavaa. Missään muualla Suomessa ei ole niin kivikkoista ja karua maastoa kuin Käsivarren erämaan suurtunturialueella. Liikumme erittäin paljon alueilla, joiden maasto on silmien kantamattomiin pelkkää kivikkoa. Lisäksi ylitämme vuolaasti virtaavia jokia, pusikkoisia suoalueita ja upottavia lumikenttiä. Tuulet voivat olla kovia ja pilvet saattavat peittää näkyvyyden.
 • Vaellusten päivämatkat vaihtelevat n. 14 - 39 kilometrin välillä ja ovat keskimäärin pituudeltaan n. 23,9km. Haastavassa maastossa eteneminen on niin hidasta, että matkojen suorittaminen kestää koko päivän.
 • Länsi-, Itä- ja Pohjoissektorin vaelluksella etenemistyylimme on kevyt- / pikavaellus. Haastavan maaston vuoksi emme juokse. Kävelemme sauvojen kanssa reippaasti.
 • Pohjoissektorin vaellus on Juoksuvaellus Jäämereltä Haltille ja nimensä mukaisesti etenemistyyliltään juoksuvaellus. Länsi-, Itä- ja Pohjoissektorin vaelluksista poiketen se sisältää paljon helppokulkuista tietä ja polkua. Tämäkin vaellus kuitenkin sisältää runsaasti myös haastavia käveltäviä maasto-osuuksia, kuten laajoja kivikkoisia tunturinrinteitä.
 • Millään huiputusprojektin vaelluksella ei ole tarkoitus tehdä maksimisuoritusta ja hapottaa ketään. Teemme pitkän ja tasaisen kestävyyssuorituksen. Osallistujien sykkeet pidetään pääosin peruskestävyysalueen alaosissa (PK1). Etenemme reippaasti, mutta nautimme samalla maisemista ja pidämme riittävästi lyhyitä taukoja.
 • Pohjois-, Itä- ja Eteläsektorin vaelluksilla yövymme varaustuvissa, joissa on mm. patjat, kamiina, kaasuhella ja ulkohuussi. Länsisektorin vaelluksella yövymme teltoissa autiotuvan pihassa ja hyödynnämme tupaa päiväkäytössä.
 • Pohjois-, Itä- ja Eteläsektorin vaelluksilla kannamme mukanamme vain kevyitä reppuja. Länsisektorin vaellukselle lähdemme rinkkojen kanssa ja teemme leiristä huiputusretkiä reppujen kanssa. Ohjeidemme avulla opit pakkaamaan kantamuksesi mahdollisimman kevyeksi.
 • Suurtuntureiden keliolosuhteet voivat olla erittäin tuuliset ja kylmät. Voit joutua sietämään märkiä vaatteita ja vilua. Ruskakaudella myös ensilumi saattaa sataa tunturiin vaelluksemme aikana.

Mitä varusteita tarvitset?

Osallistujille jaettavassa retkisuunnitelmassa on kattava lista kaikista pakollisista varusteista. Esittelen varusteet myös videolla. Lyhyesti sanottuna tarvitset:

 • Polkujuoksulenkkarit tai vastaavat kevytvaellusjalkineet
 • Kevytretkeily- / juoksureppu
 • Vaellussauvat
 • Eri säihin sopivat vaatteet
 • Makuupussi
 • Bivy-pussi
 • Urheiluenergiat, ruoat ja ruokailuvälineet
 • Rakkolaastareita ja urheiluteippiä

Lisäksi Länsisektorin vaellukselle tarvitset:

 • Makuualusta
 • Rinkka
 • Teltta (ei ole pakko omistaa, jos jaat jonkun toisen kanssa)
 • Retkikeitin (ei ole pakko omistaa, jos jaat jonkun toisen kanssa)

Jos et halua tehdä kalliita investointeja, retkeilyvälinevuokraamoista löytyy tänä päivänä kattava valikoima mm. rinkkoja, telttoja ja retkikeittimiä.


Oppaat

Petteri (Pohjoissektorin vaellus)

Olen koulutettu eräopas Petteri Veijonen. Aloitin nämä hommat vuonna 2016 ja nykyään teen tätä ammatikseni. Tähän mennessä olen käynyt Haltilla yhteensä 27 kertaa, vieden sinne asiakasryhmiä hiihtäen ja patikoiden. Olen Käsivarren erämaassa kuin kotonani, mutta en silti koskaan halua aliarvioida suurtuntureiden olosuhteita. Tässä kehittämässäni huiputusprojektissa yhdistyy rakkauteni Käsivarren suurtunturialuetta kohtaan sekä pitkiä kevytvarusteilla tehtäviä vaelluksia kohtaan. Olen kokenut kaikki Suomen suurimmat polku-ultrajuoksutapahtumat. Olen UTTF Finisher 2022 ja NUTS 300 Finisher 2023. Asiakastyytyväisyys minua ja vaelluksiani kohtaan on erittäin korkea. On ollut hienoa huomata, että usein samat asiakkaat tulevat vaelluksilleni yhä uudelleen ja he ottavat myös ystävänsä mukaan.

NUTS 300 Finisher 2023
NUTS 300 Finisher 2023

Satu Latvala, IG: @huipuilla (Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellus)

Rakastan luontoa sen kaikissa upeissa muodoissa, mutta eniten sieluni ja jalkani vetävät kohti tuntureita. Mitä korkeammille, sitä parempi! Vaeltamisessa eniten houkuttaa se, miten koko muu maailma unohtuu ja aistit ja ajatukset ovat läsnä vain siinä hetkessä, luonnon ympäröimänä, perusasioiden äärellä.

Suomesta löytyy paljon toinen toistaan upeampia paikkoja, mutta juuri Käsivarren erämaa on vienyt sydämeni sen kauniilla laaksoilla ja jylhillä tuntureilla. Siellä tuntuu kuin olisin kotona.

Olen vuosien 2020-2023 aikana huiputtanut kaikki 33 Suomen yli tuhat metristä huippua. Suurimman osan rinkka selässä kavuten, ihan viimeisimmät neljä hiihtäen.

Kipinä huippujen kiertämiseen syntyi Saanan huipulla, jolloin päätin, että seuraavana kesänä haluan käydä huiputtamassa Haltin. Sehän ei lopulta riittänyt, vaan matkalla Haltille tuli kerättyä muitakin tonnisia ja siitähän se ajatus sitten lähti, että täytyy päästä huiputtamaan joka ikinen. Seuraavat vaellukset tuli suunniteltua huippujen mukaan ja lopulta keväällä 2023 tuli hiihdettyä vielä viimeisetkin huiput.

Omat lemppari huippuni ovat Jollanoaivi, Meekonvaara, Pihtsosjunni, Urtasvaara ja Marfevarri. En malta odottaa, että pääsen näyttämään ne myös teille!


Geokätköilijöille

Aiomme huiputusprojektin testausvaiheen edetessä perustaa geokätkön jokaiselle Suomen 33:lle yli 1000m tunturinhuipulle! Lisäksi aiomme laittaa jokaiseen kätköön salaisen koodinpätkän, jotka yhdistettynä johdattavat kaikki 33 kätköä löytäneen ihmisen vielä yhdelle kätkölle ulkomailla sijaitsevaan aivan erityiseen paikkaan! Geokätköilyn harrastajilla tulee siis tämän huiputusprojektin vaelluksilla olemaan ainutlaatuinen tilaisuus hakea lukuisia erittäin vaikeasti saavutettavia kätköjä, joihin vain harvat pääsevät kirjaamaan käynnin. Reittimme varrella on tässä vaiheessa jo kolme kätköä, joiden sijainnit ovat Urtas-Hotellilla, Saanalla ja Haltilla.


Yhteistyökumppanit

Tällä huiputusprojektilla on polkujuoksuskenestä tutut yhteistyökumppanit, jotka tuovat reissuun lisäarvoa omalla panoksellaan.

 • Ultra- ja polkujuoksija Juuso Simpanen on suunnitellut tämän huiputusprojektin vaelluksia varten 8 viikon treeniohjelmat (Pohjoissektorin vaellukseen oman ja muiden sektoreiden vaellukseen oman). Ne sisältyvät vaellusten hintaan. Voit vapaasti soveltaa niitä valmistautumisessasi. Tutustu Juuson valmennuspalveluihin tästä.
 • DRUIMAAR tarjoaa Sinulle tämän universumin kenties HIOSTAMATTOMIMMAT pipot ja kaulurit!

Hinta

Pohjoissektorin vaellus 250 € (sis. alv)

Länsisektorin vaellus 390 € (sis. alv)

Itäsektorin vaellus 390 € (sis. alv)

Eteläsektorin vaellus 290 € (sis. alv)


Hintaan sisältyy:

 • Tietopaketti (retkisuunnitelma, turvallisuussuunnitelma, kartta ja opastusvideot)
 • Ultra- ja polkujuoksija Juuso Simpasen suunnittelema 8 viikon treeniohjelma, jota voit vapaasti soveltaa valmistautumisessasi
 • Etäyhteys eräoppaaseesi valmistautumisaikana
 • Yksilöllinen opastus koko vaelluksen ajan
 • Paikkavaraukset varaustupiin (arvo 16,5€ / hlö / yö)

Muut kulut

Pohjoissektorin vaellukseen ei sisälly ryhmämajoitusta vaellusta edeltävälle ja sen jälkeiselle yölle.

Länsi-, Itä- ja Eteläsektorin vaellusten hinnan lisäksi osallistujilta laskutetaan myös majoituskulut järjestäjän varaamaa majoitusta koskien. Pidätämme oikeuden kulujen muutoksiin. Majoituskulut vaellusta edeltävänä ja vaelluksen jälkeisenä yönä Kilpisjärvellä:

 • Majoitus Tundrean mökissä sis. liinavaatteet, pyyhkeen ja aamiaisen n. 48,50 - 50,63 € / hlö / yö (yht. 2 yöltä n. 97 - 101,26 € / hlö)

Muuta

 • Epassi, Smartum ja Edenred käyvät meillä maksuksi.
 • Kaverialennus - Kutsu yksi tai useampi kaverisi mukaan. Jos osallistutte yhdessä, saat itsellesi ja kavereillesi -5 % alennetun hinnan.
 • Kanta-asiakasalennus - Jos olet jo aikaisemmin osallistunut johonkin järjestämäämme retkeen, vaellukseen tai koulutustapahtumaan, saat -10 % alennusta.
 • 100% tyytyväisyystakuu - Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin!


Matkaehdot

Vaelluksilla noudatetaan Wild Adventures North:n matkaehtoja.